JEURISSEN STORIES

JEURISSEN STORIES : zijn leuke verhalen en anekdotes van onze klanten voor wie kleding een belangrijke rol speelt in hun leven, personen met karakter die een zekere relatie en passie hebben met hun geduldig verzamelde collectie. Mensen van wie het hart een beetje bloedt bij elk afscheid dat ze nemen van hun favoriete stuk met de zoete herinnering aan de talrijke gekoesterde momenten samen. 

Miet Fransen

Al meer dan 50 jaar klant bij Jeurissen en woont momenteel in Geel. Miet gidste gedurende 15 jaar in het Gallo Romeins Museum. Herinneringen ophalen en passievol verhalen vertellen gaat Miet dan ook heel natuurlijk af. Ook poseren voor de foto’s doet ze met plezier en enthousiasme. Na de fotoshoot, vroegen we Miet over haar eerste aankoop bij Jeurissen, haar favoriete kledingstukken en ontwerpers en het beschrijven van haar persoonlijke stijl.

Jeurissen Stories (JS) : Herinnert u zich nog uw eerste aankoop bij ons in de zaak?

Miet Fransen: Uiteraard! De eerste keer dat ik bij Jeurissen de winkel binnenstapte is zo’n 50 jaar geleden, met mijn moeder. We werden niet echt verwend thuis, maar we kregen zo nu en dan toch wel mooie dingen. Toen hebben we samen een chemisier kleedje uitgekozen.  Ik vond het prachtig maar het merk herinner ik me niet meer.

JS: Is er een kledingstuk dat u nu niet meer bezit, maar waarvan U toch jarenlang plezier had?

MF: Het eerste stuk dat bij mij opkomt is een rood kleed van Leonard. Ik heb het zeker 15 jaar bewaard voordat ik uiteindelijk besloot dat het tijd was om er afscheid van te nemen. Leonard was een vrij klassiek merk destijds, maar dit kleed was voor mij als jonge vrouw perfect. Ik had het destijds gekocht ter gelegenheid van een bal in het gezelschap van mijn echtgenoot. Nadien heb ik het laten verkorten tot een cocktail kleedje en het nog jaren lang voor verschillende gelegenheden uit de kast gehaald.

JS: Waar kijkt u naar als u voor kleding gaat winkelen?

MF: De pasvorm en de kwaliteit van de stoffen. Ik kan wel een onderscheid maken tussen de verschillende kwaliteiten van materiaal en een goeie snit. Vandaar hebben de stukken die ik uitkies vaak een hoger prijskaartje, maar ik heb er wel voor over.  Als mijn budget op is wacht ik op de solden en als ik dan geluk heb, kan ik mijn lievelingsstuk toch kopen aan een zachter prijsje.

JS: Welk favoriet kledingstuk heeft u uitgekozen om te dragen tijdens de foto shoot?

MF: Mocht ik er maar één kiezen?? Dat is me helaas niet gelukt. Ik heb een kleed van Pilotto met bijpassende sjaal, een wollen jas van Antonio Berardi, een lange wit/zwart gestreepte jurk van Alice & Olivia, een schouder-loos zwart avondkleed van Elizabeth & James  én een jurk in tijgerprint van Giambattista Valli klaar gehangen. Jullie zullen me moeten helpen selecteren.

JS: De paars-grijs geruite winterjas van Antonio Berardi is onze favoriet, maar laten we van de gelegenheid gebruik maken om het Pilotto kleed en de tijgerprint jurk van Giambattista Valli  ook nog eens met U als model te fotograferen..

JS: Kunt u uw stijl beschrijven?

MF: Daar vraagt u me wat.. Wat vinden jullie, die mij al zo lang kennen als klant?

JS: Opvallend, met een oog voor unieke stukken, maar ook veel aandacht voor draagbaarheid en comfort.

MF : Bravo, Dat is inderdaad zeer goed omschreven.

JS: Wat is het mooiste compliment dat u heeft ontvangen over een bepaalde outfit?

MF: Goh, weer geen evidente vraag! Maar wacht even, ik heb de speech die mijn vrienden hebben opgesteld voor min 70ste verjaardag hier in een lade bewaard. Daarin hebben ze de eerste letter van mijn voornaam, Miet, synoniem gezet met de M van Mode icoon. Dat durf ik natuurlijk over mezelf niet uit te spreken, maar als het lokaal blijft, wil ik de titel “mode icoon van Geel” nog wel accepteren. 


Tekst : Patricia Jeurissen
Model : Miet Fransen
Fotografie : Laetitia Jeurissen
Kleding : Jeurissen - Mantel Antonio Berardi, Jurk Giambattista Valli, Jurk Peter Pilotto