jeurissen stories

JEURISSEN STORIES : zijn leuke verhalen en anekdotes van onze klanten voor wie kleding een belangrijke rol speelt in hun leven, personen met karakter die een zekere relatie en passie hebben met hun geduldig verzamelde collectie. Mensen van wie het hart een beetje bloedt bij elk afscheid dat ze nemen van hun favoriete stuk met de zoete herinnering aan de talrijke gekoesterde momenten samen. 

Magda & Sofie

Magda Clauwers (79) en haar achternichtje Sofie Clauwers (20) hebben een heel warme relatie en hun gezamenlijk liefde voor mooie kleren willen ze dan ook liefst samen met ons delen. Magda was jarenlang de gastvrouw in restaurant Kristoffel in Bocholt en in die job was kleding een belangrijk element om haar klanten stijlvol te ontvangen.  In haar huis in Bocholt wacht ze ons op samen met Sofie, petekind en studente die binnenkort naar het buitenland vertrekt voor haar studies. Als we willen starten met het interview, duikt Magda snel even in haar kast en haalt daar de STEPS magazine uit van 1998.                                                                                                                                                                   

Magda : Wisten jullie nog dat ik in 1998 een gelijkaardig interview met jullie gedaan heb? Dat vond ik toen al erg leuk, sindsdien is mijn smaak voor mode gegroeid, mijn stijl wel nog hetzelfde gebleven, maar heb ik een petekindje erbij waar ik mijn gevoel voor mode mee kan delen.

Jeurissen Stories (JS) : Dat is leuk dat u dat artikel na al die jaren nog hebt bewaard. Vertel dan eens, sinds wanneer komt U eigenlijk al naar Jeurissen ?

Magda : Goh, mijn eerste aankoop dat was heel lang geleden, ik schat zo’n dikke 50 jaar terug. 

Sofie : Ik heb ook al vele jaren genoten van de kleren van jullie winkel. Als kind vond ik het geweldig om tante Magda haar kleren aan te trekken.  Mijn eerste eigen kleedje kreeg ik dan ook van haar. Dat was ongeveer 2 jaar geleden.

JS ; Hebben jullie al een favoriet kledingsstuk gekozen voor de fotoshoot ?

Magda : Ik heb hele kasten vol favorieten, daar kan ik niet uit kiezen.  Laten we naar boven gaan, dan kunnen jullie zelf zien welke stukken ik allemaal bewaard heb.  Je zult wel rekening moeten houden met mijn loopgips, erg elegant is dat niet.

Sofie : Mijn favoriete is het lichte roze kleedje van MSGM, dat is het kleedje wat ik als eerste van Tante Magda kreeg, maar ik heb er ondertussen nog enkele van bij jullie die ik super graag draag dus misschien eerst kijken welke outfit jullie kiezen voor tante Magda dan trek ik aan wat daar het beste bij past.

JS : Laten we de linnen halflange rok van Sonia Rykiel nemen met daarop de leren vest met nageltjes van Schimmel, een tijdloze outfit.

Magda : Heel goed, ik hou ervan om vesten te dragen. Van mijn man mocht ik eigenlijk geen vesten dragen in het restaurant, ‘Dan denken de gasten dat je klaar bent om op te stappen’, zei hij dan.  Kijk hier is nog een prachtige kanten top van DKNY, die heeft Brigitte (Jeurissen) nog speciaal voor mij besteld.  Brigitte wist mij altijd perfect te stijlen. ‘Dit stuk is geweldig, dat moet je nemen’, zei ze dan. En dan moest ik wel luisteren, maar ze had ook altijd gelijk.

Sofie : Bij die outfit staat mijn bloemenkleedje van Alice en Olivia het best, het leuke is dat het alle herfstkleuren bevat dus het kan gecombineerd worden met alles, dat is voor mij wel belangrijk, een kledingstuk wat bij alles en elke gelegenheid past! 

JS :   Super, voor we dan beginnen met de foto’s nog enkele vraagjes.  Aan welk kledingstuk heb je een bijzonder souvenir ?

Magda : Een zwarte vest van Christian Lacroix, zo’n mooi stuk. Ik ging ermee eten in Parijs met een vriend in een chic restaurant.  Er werden witte truffels geserveerd door garçons met witte handschoenen.

Sofie : Mijn licht roze kleedje van MSGM waar ik dadelijk verliefd op was toen ik het in jullie etalage zag.  Ik droeg het in Miami op vakantie met tante Magda.

JS : Hebben jullie ook een minder leuk verhaal over een kledingstuk ?

Magda : Op een dansfeest droeg ik een prachtige bloes van Scherrer voor de eerste keer.  Die bloes had een grote gouden strik, heel mooi maar blijkbaar niet praktisch bij het dansen.  Mijn danspartner bleef er in hangen en scheurde zo mijn bloes kapot.  Of was het misschien omdat we iets te wild dansten …. (knipoogt)

JS : Wat was het mooiste compliment dat je al kreeg voor je outfit

Sofie : Ik krijg veel positieve reacties en likes op Instagram als ik een foto post met één van jullie kleedjes aan.

JS : Hoe zouden jullie je stijl omschrijven?

Magda : Sport-habillé maar niet te braaf

Sofie : Klassiek-chic met originele combinaties

JS : Welke bekende figuur zie je wel gekleed in jouw stijl ?

Magda : Audrey Hepburn

Sofie : Blair Waldorf, van de serie “Gossip Girl” ; Oh dat is misschien een idee voor een volgend tripje! Dan kunnen we samen naar New York, he Tante Magda!

Magda : Oh maar dan hebben we nieuwe leuke outfits nodig, ons zie je dus snel weer verschijnen (knipoogt).

 

Tekst : Patricia Jeurissen
Model : Magda Clauwers en Sofie Clauwers
Fotografie : Laetitia Jeurissen
Kleding Jeurissen : Magda : Veste Schimmel, Rok Sonia Rykiel en Sofie : Jurk Alice+Olivia