JEURISSEN STORIES

JEURISSEN STORIES : zijn leuke verhalen en anekdotes van onze klanten voor wie kleding een belangrijke rol speelt in hun leven, personen met karakter die een zekere relatie en passie hebben met hun geduldig verzamelde collectie. Mensen van wie het hart een beetje bloedt bij elk afscheid dat ze nemen van hun favoriete stuk met de zoete herinnering aan de talrijke gekoesterde momenten samen. 

 

Yasmine, Laurence & Catherine


3 knappe, ambitieuze dames wachten ons op buiten op het terras. Met de zon op hun snoetjes en een rosé in de hand, verwelkomen ze ons.
Catherine (27 jaar), heeft samen met haar vader in 2013 het immobiliën kantoor IMMO GROEP 5 in Hasselt geopend. Laurence (29 jaar) heeft dit jaar een rekruteringsbedrijf opgestart met een collega gespecialiseerd in wervingen van IT & Digitale profielen. Yasmine (26 jaar) zit in haar 3e jaar stage bij Notaris Vanderstraeten en is zichzelf aan het klaarstomen voor het examen voor Notaris in September. Buiten de passie voor hun job, uitgaan met vrienden en reizen, delen ze ook hun passie voor mode. Zij kleden zich graag op voor gelegenheden, volgen de trends, maar verliezen nooit hun eigenheid. 
                                                                                                                                                          

 

Jeurissen Stories (JS) : Wanneer kwamen jullie voor het eerst in aanraking met de winkel Jeurissen?

Laurence (L): De eerste keer dat ik de naam Jeurissen hoorde vallen, was toen we het trouwalbum van mijn mama bekeken. Ik vroeg haar van waar haar trouwjurk was, omdat deze mij opviel en al zo hip was voor de jaren 80, ze wist me te vertellen dat deze van bij Jeurissen kwam.  In die tijd verkochten jullie nog trouwkleding !

Yasmine (Y)  : Mijn eerste ervaring was zo’n 7 jaar geleden, toen ik Marie-Lynn leerde kennen en we vrienden werden. Ze studeerde toen nog in Maastricht, maar vertelde me uitbundig over de winkel en hoe het haar droom was om er samen met haar ouders in te werken.

Catherine (C) : Ik heb onlangs nog een baby outfit gevonden van mij waarin Jeurissen stond ! Dus mijn eerste aankoop was als baby eigenlijk al, hihi dus ik win :p!

JS ; Als jullie elkaars stijl zouden moeten omschrijven in 2 woorden, wat zou die dan zijn?

Laurence (L): Yasmine = Sexy en gesofisticeerd, nooit vulgair!

Yasmine (Y)  : Catherine = Klassiek en wulps, ze draagt vaak tijdloze stukken en geeft er haar eigen swing aan!

Catherine (C) : Laurence = Hip en gewaagd, Laurence is de echte fashionista onder ons, ze kent alle trends voordat wij ze gespot hebben!

JS : Hebben jullie een bepaald stijlicoon of iemand die jullie persoonlijk kennen waarvan de stijl jullie wel erg aanspreekt?

Laurence (L): Ik volg Caro d’or op Instagram, haar stijl leunt wel het meeste aan bij die van mij en haar outfits zijn gewoon altijd top! Als ik een echte “celebrity” moet kiezen, kies ik Olivia Palermo. Zij straalt zelfzekerheid uit bij elke outfit die ze aan heeft. 

Yasmine (Y)  : Dat is een gemakkelijke voor mij! De “duchess van Sussex” Prinses Meghan Markcle. Ze is altijd zo stijlvol gekleed. Vaak heel vrouwelijke ensembles en altijd klassevol ! Van mijn vriendinnen vind ik dat Larissa Di girliamo zich ook heel goed kleedt.  Ze ziet er altijd verzorgd uit, haar haren mooi, leuke outfit, gewoon het complete plaatje is af bij haar!

Catherine (C) : Ik zie mezelf als stijlicoon! haha lol, nee grapje. Ik haal mijn inspiratie uit de mensen rondom mij. Als ik iemand in Hasselt zie met iets leuks aan, betrap ik mezelf erop dat ik iets gelijkaardig koop.

JS :   Als jullie naar Hasselt komen om te shoppen, waar zoeken jullie dan naar in een winkel?

Laurence (L): Ik ga vaak shoppen met een doel. Ik heb dan al een beeld in mijn hoofd van de look die ik graag wil voor een bepaalde gelegenheid, en die probeer ik dan zelf samen te stellen. 

Yasmine (Y)  : Ik ben heel anders op dat vlak als Laurence. Ik ga meestal shoppen, echt om te shoppen. Ik ga verschillende winkels binnen en kijk waar mijn oog op valt. Later zie ik dan wel in de kast waarmee ik het combineer. 

Catherine (C) : Ik zoek vaak naar mantels. Een mooie jas is voor mij echt een must in de winter. Ik heb er wel al een tiental hangen in de kast, maar toch kan er nog altijd eentje bij.  

JS : Welk stuk van Jeurissen hebben jullie uitgekozen voor de fotoshoot?

Laurence (L): Ik heb gekozen voor een wit kleedje van Self-Portrait. Ik heb het vorige zomer cadeau gekregen en doe het nog steeds heel graag aan. Het geeft me een fijn gevoel als ik het aanheb en het past voor elke gelegenheid. Ook heb ik er al veel mooie herinneringen aan over gehouden, Ik droeg het op feestjes, met Nieuwjaar, en een gezellig etentje aan het Garda Meer.

Yasmine (Y)  : Ik heb 2 favoriete stuks. Eentje is mijn allereerste aankoop bij jullie namelijk een roze pull van FILLES A PAPA met Sex on the Beach erop. Hier heb ik zoveel complimenten voor gekregen! Dan heb ik ook een kleedje van Self-Portrait van de nieuwe Herfst Collectie. Ik vind de kleedjes van Self-Portrait zo leuk ! Ook prijskwaliteit zijn ze echt goed.

Catherine (C) : Het kleedje wat ik heb uitgekozen, is een kleedje dat ik heb gekregen als getuige bij de trouw van Marie-Lynn en Lander. Het zal voor mij altijd een speciale betekenis hebben. Ik voel me vereerd dat ik getuige mocht zijn van hun liefde op die mooie dag in het Zuiden van Frankrijk.  

JS : Dat is toch mooi zo herinneringen ophalen he ;) ! Maar laten we nu ook eens zoeken naar een ‘negatieve herinnering’ , wat is jullie grootste Fashion Faux Pas geweest?  

Yasmine (Y) : Bij laurence is dat de trouw van Marie-Lynn geweest!!

Catherine : Ja Lau wat had je toen toch aan ?

Laurence (L) : Ja kijk dat was inderdaad niet mijn beste fashion moment. Ik had nog snel een kleedje online gekocht omdat ik me last minute bedacht had over de jurk die ik normaal zou aandoen. Op de website leek het een leuk kleedje. Toen het dan aankwam heb ik het gewoon in mijn valies gestoken en op de trouw voor het eerst aangepast. Het was rampzalig, ik geef het toe. Het was een maat te klein,veel te kort en te bloot.. Een fiasco tot en met.

Catherine : En toch heb je het aangedaan!

Laurence : ja, ik had niets anders dus ik moest wel ! Ik ben me wel subtiel gaan omkleden na de ceremonie, maar ik vrees dat toen het kwade al geschied was.

JS : Wat is het stuk waar je niet zonder zou kunnen leven?

Laurence (L): Een zwarte hoge skinny jeans!

Yasmine (Y)  : Voor mij hetzelfde als Laurence. Een goede jeans is zo moeilijk te vinden ! Ik heb onlangs eentje van Rag & Bone bij jullie gekocht, en deze zit zo lekker !  Ook een leren jasje is een must vind ik.

Laurence : Ja idem dito, een échte leren jas moet je gewoon hebben!

Catherine (C) : Voor mij een kleedje met een A-lijn, daar kan ik echt niet zonder!

JS : Als laatste heb ik een beeldende vraag. Als je je stijl zou moeten vergelijken met  een gerecht, welk gerecht zou je dan zijn?

Laurence (L): hahaha dat is een leuke vraag, wacht eens denken.

Yasmine (Y)  : Ik weet het: Tonijnsteak! Lekker sappig, maar gezond !

Catherine (C) : Een Moeulleux au Chocolat, klassiek en sensueel !

Laurence (L) : Ik ga voor Penne Arrabiata, lekker pikant !

 

Tekst : Marie-Lynn Jeurissen
Model : Catherine Bijnens, Yasmine Verheyen en Laurence Vandenput
Fotografie : Laetitia Jeurissen
Kleding Jeurissen :
Catherine : Jurk Alice+Olivia
Yasmine + Laurence : Jurk Self-Portrait