JEURISSEN STORIES

JEURISSEN STORIES : zijn leuke verhalen en anekdotes van onze klanten voor wie kleding een belangrijke rol speelt in hun leven, personen met karakter die een zekere relatie en passie hebben met hun geduldig verzamelde collectie. Mensen van wie het hart een beetje bloedt bij elk afscheid dat ze nemen van hun favoriete stuk met de zoete herinnering aan de talrijke gekoesterde momenten samen.

 

Zaterdag namiddag rond een uur of 4 hebben we afgesproken met Katleen en Rachel, moeder en dochter die ons enthousiast onthalen in hun huis in Hasselt.  Katleen is juriste en fervent aanhangster van de organisatie ‘Up with People’, waarmee ze vele jaren geleden rondtoerde in de wereld en waarvoor ze zich nog steeds enthousiast inzet.  Rachel is studente “Master in educatieve studies” in Leuven, doet acrobatisch turnen en is lid van een vrouwelijke studentenclub. In de woonkamer staat een grote ronde tafel klaar waarop ze hun meest dierbare stukken als lekkernijen hebben uitgestald.

Jeurissen Stories : Amai, dat ziet eruit als een buffet maar dan met kleren!

Katleen : Ja, ik heb wat liggen selecteren in mijn kasten en dat heb ik dan maar mooi uitgestald.
Willen jullie een glaasje champagne ?

Jeurissen Stories : Daar zeggen we geen neen op ! Terwijl Laetitia de juiste locatie voor de shoots uitkiest, kunnen wij dan al met het interview beginnen.

Katleen : OK, zullen we misschien eerst al even uitkiezen wat we dadelijk zullen aantrekken voor de shoot.   Kijk dat kleedje van de Beatles vind ik bij voorbeeld tof om te fotograferen.  Dat is van Alice en Olivia.  Ik hou van dat merk ook een beetje omwille van de naam.  Als Rachel later kindjes heeft en het zouden 2 meisjes worden dan wilt ze die Alice en Olivia noemen.  Toch straf dat je dan een merk tegenkomt dat zo heet !

Jeurissen Stories :Ja dat is de eerste keer dat iemand een merk kiest omwille van het naam concept.

Katleen : Ik kan je nog een voorbeeld noemen hoor.  Kijk die bloes hier van Filles à Papa, die heb ik gekocht voor mezelf en voor Rachel en ook hier werd ik weer beïnvloed door de naam.  We zijn beide Eric’s meisjes, 3 handen op 1 buik!

Jeurissen Stories :Ja, nu moet er dus gedeeld worden hé.  Doen jullie dat ook met jullie kleren.

Katleen : Ja, maar niet alles natuurlijk.  Kijk dit is een jas van Jil Sander die ik al jaren heb, die doet Rachel ook soms aan. 

Jeurissen Stories : Prachtige jas ! en ja een goed idee om jullie versie van een bijpassende look met dezelfde jas te fotograferen. Die bloes van FAP voor Rachel en dat kleedje van MSGM met die bloemenprint vind ik trouwens ook een leuke outfit samen.  Die foto’s kunnen we dan buiten trekken, het licht is prachtig in de tuin.  Voor binnen stel ik een foto voor bij de piano terwijl Rachel speelt.  Daar kunnen jullie die zwart witte outfits bij dragen dan.

Katleen : OK, wij maken ons klaar.  Stel jij ondertussen maar je vragen.

Jeurissen Stories : Wanneer was je eerste aankoop bij ons ?

Rachel : Een kleedje van Emporio Armani voor het eindejaarsbal, ik denk dat het in 2012 was.

Katleen : Ik moet wel wat verder terug, dat was in 1986 en het was een tailleur van Montana.  Die heb ik wel niet meer, jammer.  Ik heb zoveel prachtige stukken weggedaan.

Jeurissen Stories : Je favoriete stuk en waarom ?

Katleen : Mijn eerste en enige bontjas, mag ik dat zeggen eigenlijk? Ik vond hem prachtig, licht, comfortabel, sportief en sjiek, een prachtstuk, maar wat gingen mijn kids daarvan zeggen.  Ik heb over die aankoop toch wel even moeten nadenken, maar heb het uiteindelijk toch gedaan en ik heb er ook nooit spijt van gehad.  Telkens ik hem aanheb, krijg ik nog steeds complimenten.

Rachel : Over complimenten gesproken, dat kleedje van The Beatles van Alice en Olivia, dat had ik aan in Las Vegas en daar hebben zeker 5 mensen mij tegengehouden omdat die perse wilden weten waar ik dat gekocht had.  Goede reclame dus voor jullie, maar Hasselt vonden ze toch wat ver!

Jeurissen Stories : Langst bewaarde kledingstuk

Rachel : De tijgerpull van Kenzo, die blijft leuk en die zit elk jaar weer in de collectie

Katleen : Mijn groen leren vest van Jil Sander, die ligt daar te wachten op het nageslacht.  Zo mooi, die doe ik niet weg.

Jeurissen Stories : Wie beïnvloedt je stijl ?

Rachel : mensen op instagram vb Romee Strijd en Claartje Roos

Katleen : Ik doe mijn eigen ding, ik heb niet echt een specifiek inspiratiebron.

Jeurissen Stories : Hou zou je je stijl omschrijven?

Rachel : Voor mama is dat easy, mix and match, ze combineert van alles op elkaar.

Katleen : Rachel heeft sinds enkele jaren haar eigen stijl ontwikkelt, steeds stijlvol en apart.

En dan wordt er geshoot, buiten en binnen en daarna zegt Katleen ons een beetje ontroerd :

Katleen : Die shoot buiten met mijn dochter, waarbij we elkaars haar moesten stylen in de tuin, bij dat prachtige avondlicht, dat was echt een intiem moment, ik ben benieuwd naar de foto’s!

 

Tekst : Patricia Jeurissen
Foto's : Laetitia Jeurissen
Modellen : Katleen en Rachel Ignoul
Kleding 1 : Jurk MSGM en Bloes Filles à Papa
Kleding 2 : Jurk Alice+Olivia en Playsuit Alice+Olivia